

Agenda

Name of meeting: National guardian of safe working hours conference

 Date:
 09/12/2021

 Time:
 1000-1500

 Venue:
 Virtual

Part	1 Meeting open	Start	Duration
1.1	Welcome and opening address	10:00	20 mins
	Danny Mortimer, Chief Executive, NHS Employers		

Р	art 2 You are not a frog	Start	Duration
2	Dr Rachel Morris will discuss how to overcome specific challenges and new ways of working, looking at the importance of maintaining your own work-life balance and why managers feel so responsible for their teams.	10:20	60 mins

Part 3	3 Break out session part 1	11:20	45 mins
3.1	Junior doctor forum engagement		
	Discussions around encouraging junior doctor engagement and running successful junior doctor forums.		
3.2	Doctors rostering system (DRS)		
	Skills for Health will be highlighting its new piece of software, CRS, which is eventually going to be a		

replacement for DRS. Guardians will have the opportunity to feedback on exception reporting

features.

Guar	CH BREAK dians will have a space available to network over the n break.	12:05	40 mins
Part 4	I Breakout session part 2	12:45	45 mins
4.1	Fines and non-resident on call Fines: how, why and what to do with them. Guardians will share the challenges of NROC rotas and what solutions they have found to overcome these.		
4.2	Exception reporting to effect change Guardians will share experiences of how they have used exception reporting to make positive changes to individual departments and organisations.		

Part 5 New guardian induction session		Start	Duration
5.1	Interactive session highlighting essential information and the resources available.	13:30	60 mins
	Learn more about the role and responsibilities, the exception reporting processes and who are the best people to build relationships with to get the most out of the role.		

Part 6	6 Meeting close and evaluation	Start	Duration
6.1	Summary and closing remarks	14:30	20 mins
	Paul Wallace, Director of Employment Relations and Reward, NHS Employers		