

Name of meeting:	National guardian of safe working hours conference
Date:	09/12/2021
Time:	1000-1450
Venue:	Virtual

Part 1   Meeting open		Start	Duration
1.1	Welcome and opening address	10:00	20 mins
	Danny Mortimer, Chief Executive, NHS Employers.		

Part 2	2   You are not a frog	Start	Duration
2.1	Dr Rachel Morris will discuss how to overcome specific challenges and new ways of working, looking at the importance of maintaining your own work-life balance and why managers feel so responsible for their teams.	10:20	60 mins

Part	3   Break out session part 1	11:20	45 mins
3.1	Junior doctor forum engagement Discussions around encouraging junior doctor engagement and running successful junior doctor forums.		
3.2	<b>Custom Rostering System (CRS)</b> Skills for Health will be highlighting its new intelligent eRostering system – CRS. Guardians will have the opportunity to feedback on a number of enhanced features including exception reporting.		

I	LUNCH BREAK	12:05	40 mins	
	Guardians will have a space available to network over the lunch break			

Part 4	l   Breakout session part 2	12:45	45 mins
.1	Fines and non-resident on call		
	Fines: how, why and what to do with them.		
	Guardians will share the challenges of NROC rotas and what solutions they have found to overcome these.		

## 4.2 Exception reporting to effect change

Guardians will share experiences of how they have used exception reporting to make positive changes to individual departments and organisations.

Part 5	<b>New guardian induction session</b>	Start	Duration
5.1	Interactive session highlighting essential information and resources available.	13:30	60 mins
	Learn more about the role and responsibilities, the exception reporting processes and who best to build relationships with to get the most out of the role.		

Part 6	ි   Meeting close and evaluation	Start	Duration
6.1	Summary and closing remarks Paul Wallace, Director of Employment Relations and Reward, NHS Employers	14:30	20 mins

